HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

9.1.2022.

5. zimski kamp (bivak) Odreda izviđača „IOVALLIOS“ iz Valpova u Dravskoj priči

Protekla 3 dana, od 6. do 8. siječnja 2022. godine, u Posjetiteljskom centru Dravska priča Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Noskovcima, održan je 24. Memorijalni zimski bivak „Darijo Turkalj“ Odreda izviđača „IOVALLIOS“ iz Valpova.

Zimski bivak započeo je obilaskom i upoznavanjem izviđača sa sadržajima u perivoju Posjetiteljskog centra Dravske priča uz stručno vodstvo djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Uz planirane aktivnosti voditelja odreda izviđača (o memorijalu Darija Turkalja, osnove orijentacije na terenu, putni znaci, kretanje po azimutu, uređenje quiposa – izviđačke bilježnice, izrada pagode, radionica vezivanja čvorova, izviđačke igre, značenje i provođenje ceremonija davanja zavjeta i davanja obećanja), bogat program kampa upotpunjen je vožnjom biciklima po zaštićenim dijelovima prirode uz rijeku Dravu, čitanjem Legende o Bugi i Janu, prezentacijom Barska kornjača i crvenouha kornjača djelatnika Javne ustanove, tako da su se sudionici kampa pobliže upoznali sa ugroženim vrstama i invazivnim vrstama Virovitičko-podravske županije, obilaskom sadržaja multimedije, a obišli su i poučnu stazu Dravi u zagrljaj i promatrali ptice na rijeci Dravi uz korištenje opreme za promatranje ptica. Stečena znanja izviđači su prezentirali na kvizu i kroz igru pantomime.

5.zimski kamp završio je spuštanjem zastave odreda. (Foto: JU VPŽ, Odred izviđača IOVALLIOS)

Odaberi datum pretrage:

Pretraži