HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

2.6.2021.

Dodjela oznaka Bike and Bed standarda destinacije Slavonija i Podravina

Danas, 2. lipnja 2021. godine, u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima održala se svečanost dodjele oznaka Bike and Bed standarda destinacije Slavonija i Podravina za Virovitičko-podravsku županiju. Bike and Bed je međunarodno prepoznata oznaka koja biciklistu-turistu (cikloturistu) omogućuje pronalazak smještajnih objekata koji udovoljavaju njegovim specifičnim potrebama. Partner Turističkoj zajednici Virovitičko-podravske županije u postupku uvođenja ovog standarda je obrt Par ideja, specijaliziran za cikloturizam.

Dobitnike oznake Bike and Bed pozdravile su Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, koja je i predstavila značenje ove oznake, i Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, koja je predstavila i novouređenu biciklističku rutu Amazon of Europe Bike Trail.

Uz domaćine iz Posjetiteljskog centra Dravska priča, dodjeli su prisustvovali i ostali predstavnici dobitnika oznake i to Kurija Janković, Posjetiteljski centar Dvorac Janković, Pustara Višnjica, Dravska iža Križnica, Kuća za odmor Japin konak, Sobe Vlatko Horvat, Jošavac d.o.o., Kuća za odmor i lovačka kuća Jošavac, Zlatni klas Otrovanec i Sobe Mario Pavelić.

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije je svim nositeljima oznake Bike & Bed standarda na destinaciji Slavonija i Podravina, uz oznaku, uručila komplet alata za popravak bicikla, pumpu za bicikle s nastavcima, promotivne materijale o turističkoj ponudi destinacije Slavonija i Podravina, uključujući i biciklističke rute te popis licenciranih cikloturističkih vodiča.

Nakon svečanosti dodjele oznaka, uslijedio je obilazak Posjetiteljskog centra Dravska priča uz stručno vodstvo ravnateljice Javne ustanove Tatjane Arnold Sabo i voditelja bioistraživačke stanice Vladimira Juhaza.

Odaberi datum pretrage:

Pretraži