HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

10.6.2023.

Dravska priča: Škola u prirodi Osnovne škole Josip Kozarac Slatina

U Posjetiteljskom centru Dravska priča, od 5. do 9 . lipnja 2023. godine, u okviru projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske (RZC PAN HR), proveden je program Škola u prirodi koju u svojstvu partnera projekta provodi Osnovna škola Josipa Kozarca iz Slatine. Program Škole u prirodi pohađalo je 32 učenika u pratnji nastavnica Željke Novotni i Gordane Kovač koji sudjeluju u edukativnim sadržajima vezanih uz STEM akademske discipline s naglaskom na područja biologije, kemije i astronomije, a sve s ciljem kako bi doprinijeli popularizaciji STEM-a i razvoju STEM vještina kod učenika osnovnih škola.

Nakon smještaja, polaznici Škole u prirodi su se upoznali sa radom Javne ustanove i sadržajima u prizemlju i potkrovlju Posjetiteljskog centra Dravska priča, saznali nešto o povijesti objekta i njegovoj obnovi, a prezentacijom Zaštićena priroda Virovitičko-podravske županije upoznali se sa zaštićenim područjima naše županije. Nakon prezentacije, održana je biciklijada uz rijeku Dravu. U večernjem programu, održana je prezentacija Dravska priča pod zvijezdama te su imali prilike promatrati zvijezde pomoću teleskopa.

Drugi dan započeo je obilaskom sadržaja u perivoju, a nastavljen prezentacijom Biljni i životinjski svijet Regionalnog parka Mura-Drava i raznim društvenim igrama (igre memory, bojanka Gabi). U poslijepodnevnim satima održano je predavanje o ponašanju u prirodi na siguran način u suradnji sa pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja i Igra pamćenja RIVER'SCOOL – Pronađi svoj omiljeni par!. U večernjim satima, održana je 1. likovna radionica u suradnji sa Kreativnom udrugom Unikat iz Virovitice, čije su članice pomagale polaznicima u oslikavanju modela vretenaca.

Treći dan programa Škola u prirodi, započeo je uvodnom prezentacijom Ptičja pjevaonica Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav i kvizom, a nastavljen obilaskom poučne staze Dravi u zagrljaj, uz korištenje opreme za promatranje ptica. Polaznici su se upoznali i sa multimedijskim postavom Posjetiteljskog centra Dravska priča i opremom bioistraživačke stanice. U poslijepodnevnim satima održana je biciklijada koju su iskoristili za prikupljanje uzoraka za mikroskopiranje i 2. likovna radionica u suradnji sa Kreativnom udrugom Unikat na kojoj su polaznici izrađivali čarobnjačke štapiće. U večernjem programu održana je prezentacija Vile, vilenjaci i ostala mitološka bića i čitanje Legende o Bugi i Janu.

Četvrti dan započeo je izvođenjem pokusa u bio istraživačkoj stanici i prezentacijom korištenja fotozamki, nastavljen odlaskom na teren i postavljanjem fotozamki te bicikliranjem., a završio je prezentacijom Dabar graditelj.

Program Škole u prirodi završio je prezentacijom prikupljenih snimaka fotozamki i razmjenom dojmova polaznika o programu Škola u prirodi.

Odaberi datum pretrage:

Pretraži