HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

23.8.2023.

Glas Slavonije: Nedaleko Drave smjestila se prvorazredna turistička atrakcija

Novim projektom planiraju se nabaviti kajaci i kanui za krstarenje rijekom, bicikli na vodi, dvije elektrosolarne brodice za 12 putnika...

 

Kada bi se putnik kroz vrijeme iz 2009. danas zatekao u "Dravskoj priči", ne bi vjerovao svojim očima. Tadašnji ljetnikovac grofa Draškovića u Noskovcima bio je ruševni objekt kroz čije se krovište mogao gledati Veliki medvjed i u kojem je samo manji dio imao funkciju. Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji, najvećim dijelom europskim, ali i sredstvima različitih ministarstava, ljetnikovac je postao prekrasan Posjetiteljski centar "Dravska priča", kojim upravlja Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Danas su tu, na 800 m², uz urede navedene javne ustanove, prostori za prezentaciju i edukaciju, bioistraživačka stanica. Tu su i bicikli, kanui, ali i edukativni CITES kutak, u kojem se mogu vidjeti tenisice ili novčanik od kože mrežastog pitona, ili bodlje dikobraza, ljuštura plemenite periske, preparirani orao škanjac, remen za sat od američkog aligatora, sve ono što je krijumčareno, a zaplijenjeno u zračnim lukama.


Prvorazredna atrakcija

 

U podrumskom dijelu može se saznati kako izgleda dabrov brlog, što se nalazi u kapljici vode... Na krovu je zimski vrt, tu su i vidikovac, suvenirnica, vrt mirisnih doživljaja, voćnjak, dječje igralište... "Dravska priča" ima ukupno 34 kreveta i pravi je hit za organizirane skupine izviđača, školarca, studenata, umirovljenike, ali i sve one koji žele osjetiti nedirnutu prirodu, jer Drava je na samo desetak minuta hoda, biciklom i brže.