HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

3.4.2022.

Kandidatura Dravske priče za Suncokret ruralnog turizma Hrvatske za 2021. godinu

U petak, 1.travnja 2022. godine, u sklopu natječaja za dodjelu nacionalnih nagrada Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award za 2021. godinu, kojeg provodi Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo iz Zagreba, Povjerenstvo za ocjenu kandidatura, na čelu sa gospođom Dijanom Katicom, posjetilo je Posjetiteljski centar Dravska priča u Noskovcima.

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije kandidirala je Posjetiteljski centar Dravska priča u kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, a ocjeni kandidature prisustvovala je i direktorica TZ VPŽ Martina Jakelić.

Članovima Povjerenstva prezentirana je oprema i brojne aktivnosti koje provodi Javna ustanova u cilju razvoja aktivnog turizma u zaštićenim područjima prirode i ruralnom prostoru:

 

https://www.youtube.com/watch?v=3JodhtAzkUk&t=11s

 

https://www.youtube.com/watch?v=Vvu7j0IUtlE

 

https://www.youtube.com/watch?v=TJQuAsw4ON8&t=93s

 

https://www.youtube.com/watch?v=LsHLXyNwh1A

 

Uz stručno vodstvo ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjane Arnold Sabo, članovima Povjerenstva prezentirani su i svi sadržaji i postav Posjetiteljskog centra Dravska priča.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomija, vinski turizam, craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno-turistički projekti kao i projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralno-turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva.

Dodjela nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award za 2021. godinu, održat će se od 27. do 30. travnja 2022. godine u Cavtatu, u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

 

Odaberi datum pretrage:

Pretraži