HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

9.5.2022.

Održan 22. Godišnji seminar čuvara prirode RH

U organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Zavod za zaštitu okoliša i prirode i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, od 5. do 6. svibnja 2022. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Virovitica i Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima održan je 22. Godišnji seminar čuvara prirode RH.

Seminar čuvara prirode započeo je obraćanjem sudionicima u ime organizatora Irine Zupan, Zavod za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Tatjane Arnold Sabo, ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, koja se zahvalila Zavodu na ukazanom povjerenju za organizaciju ovogodišnjeg seminara, kao i Virovitičko-podravskoj županiji, gradu Virovitica, Tehnološko-inovacijskom centru Virovitica, Turističkim zajednicama Virovitičko-podravske županije i grada Virovitica, tvrtki Grafiti Becker i brendu Studena na pomoći pri realizaciji, te poželjela sudionicima uspješan seminar i ugodan boravak u Virovitičko-podravskoj županiji.

Sudionicima 22. Godišnjeg seminara čuvara prirode obratili su se gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, Josip Hren, načelnik Sektora za zaštićena područja i ocjenu prihvatljivosti te Aljoša Duplić, ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, prigodnim govorima.

Prvog dana seminara, održane su prezentacije sa temama: Standard zanimanja čuvar prirode - Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada, Strogi rezervat Bijele i Samarske stijene - prva godina terena čuvarske službe, Aktivnosti na planu osposobljavanja za polaganje stručnog ispita za čuvare prirode te problematika statusa čuvara prirode kao službenih osoba, Identifikacija primjera dobre prakse – neposredni nadzor i sektorski zakoni.

Djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko- podravske županije aktivno su sudjelovali u radu seminara te je Vladimir Ajhler, čuvar prirode, održao prezentaciju Uz poslove neposredne zaštite, čuvari prirode obavljaju i poslove...

Drugi dan seminara organiziran je u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima. Sudionici su imali prilike upoznati se sa svim sadržajima Posjetiteljskog centra Dravska priča, voziti se biciklima po zaštićenim dijelovima prirode uz rijeku Dravu i upoznati se sa primjenom drona u monitoringu zaštićenih vrsta i staništa.

 

 

Odaberi datum pretrage:

Pretraži