HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

21.5.2021.

Održan LIFE Webinar Program LIFE – predstavljanje rezultata projekata

Danas, 21. svibnja 2021. godine, u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Nacionalne kontakt točke za program LIFE u Republici Hrvatskoj, putem on-line platforme, održan je LIFE Webinar: Program LIFE – predstavljanje rezultata projekata.

Sudionike webinara pozdravili su Marko Markić, ravnatelj Uprave za programe i projekte EU, europske i međunarodne poslove i Nikolina Petković Gregorić, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Nacionalna kontakt točka za program LIFE u Republici Hrvatskoj.

Na webinaru su predstavljeni uspješni hrvatski i inozemni projekti sufinancirani u okviru Programa LIFE – financijskog instrumenta Europske unije,  a u okviru kojega se sufinanciraju projekti koji doprinose provedbi i poboljšanju europskih i nacionalnih politika u području zaštite okoliša, prirode i klimatskih promjena.

Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo, kao jedan od panelista, prezentirala je projekt Prekogranična suradnja na revitalizaciji kompleksa riječnih staništa u području Natura 2000, akronim projekta Old Drava, koji se provodio na području Virovitičko-podravske županije, a u kojem je kao partner sudjelovala Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Na završetku webinara predstavljen je i film o području provedbe i projektnim aktivnostima partnera realizacije projekta Old Drava.

Cilj webinara je predstaviti uspješnost rezultata LIFE projekata koji se provode u Republici Hrvatskoj, s naglaskom na održivost i mogućnost daljnjeg korištenja projektnih rezultata te njihove moguće primjene u drugim sektorima.

Odaberi datum pretrage:

Pretraži