HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

6.6.2022.

Održana biciklijada SVE IZMEĐU SEKVOJE I DRAVE

U subotu 04. lipnja 2022. godine povodom Svjetskog dana bicikla, u organizaciji Turističkih zajednica grada Slatine i Virovitičko-podravske županije i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, održana je biciklijada SVE IZMEĐU SEKVOJE I DRAVE, koja je imala za cilj promovirati vožnju biciklom i zdrav način života, ali i prezentirati 2 zaštićena područja prirode na području Virovitičko-podravske županije.

Okupljanje sudionika započelo je na trgu EPICentra Sequoia Slatina, gdje su djelatnici Policijske uprave obavili registraciju 36 bicikala zainteresiranih građana koji su imali i mogućnost razgledavanja multimedijskog postava EPICentra Sequoia uz stručno vodstvo. Sudionike biciklijade na startu su pozdravili gradonačelnik grada Slatina Denis Ostrošić i direktor TZ grada Slatina Jurica Bosak.

Vožnjom kroz grad Slatinu, Bakić, Josipovo i Kapince, 50-tak sudionika biciklijade stigli su do Sopja gdje ih je pozdravio i načelnik općine Sopje Berislav Androš. Nakon osvježenja u Sopju, sudionici su nastavili vožnju kroz Gornje Predrijevo do Noskovaca i Posjetiteljskog centra Dravske priča.

U Posjetiteljskom centru Dravska priča, sudionicima biciklijade su se obratile Martina Jakelić, direktorica TZ VPŽ i Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove, a zatim je za sve sudionike organizirano razgledavanje multimedijskog postava i sadržaja u perivoju PC-a Dravska priča.

Nakon osvježenja, za sudionike je organiziran on-line kviz na kojemu su imali priliku pokazati svoje znanje o 2 prezentirana područja prirode, a one najuspješnije, prigodnim poklonima je nagradila TZ Virovitičko-podravske županije.

 

Odaberi datum pretrage:

Pretraži