HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

21.5.2023.

Poslušaj glas prirode

Jučer, 20. svibnja 2023. godine, na zagrebačkom Zrinjevcu, povodom obilježavanja Europskog dana mreže Natura 2000, Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u RH, u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja održano je javno događanje Poslušaj glas prirode.

Javno događanje Poslušaj glas prirode dio je nacionalne kampanje koja se provodi u sklopu projekta Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000 i kojom se želi potaknuti pozitivna promjena stavova i navika stanovništva u cilju zaštite prirode i očuvanja bioraznolikosti.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i 21 javna ustanova koje upravljaju nacionalnim parkovima, parkovima prirode i ekološkom mrežom Natura 2000 na području Hrvatske, predstavilo je posjetiteljima aktivnosti i akcije koje provode u svrhu očuvanja prirode i bioraznolikosti.

Djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije predstavili su sadržaje Posjetiteljskog centra Dravska priča i Centra za posjetitelje Križnica kojima upravlja Javna ustanova te kostime strogo zaštićenih vrsta vretenca, pčelarice, dabra i velikog dunavskog vodenjaka.

Nacionalna kampanja Poslušaj glas prirode upoznaje javnost s bitnim činjenicama o očuvanju prirode te važnosti povezanosti čovjeka i prirode za zajedničku budućnost. Cilj kampanje je dodatno motivirati stanovnike Hrvatske da preispitaju vlastite stavove i postupke te uvide kako jednostavni koraci, koje mogu sami poduzeti, doprinose zaštiti prirode u lokalnom okruženju te ujedno poboljšavaju kvalitetu njihovog života.

 

 

Odaberi datum pretrage:

Pretraži