HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

23.9.2022.

Priča o graševini u Posjetiteljskom centru Dravska priča

Danas prvog dana jeseni, na Međunarodni dan rijeke Drave, u perivoju Posjetiteljskog centra Dravska priča, ispričana je Priča o graševini,  treći dio manifestacije “Slavonija i Podravina wine not?!”, koja otkriva bogat svijet vina Virovitičko-podravske županije

Kad se dvije ovakve priče isprepletu, nastane prava čarolija koja ih povezuje ljepotom, tradicijom, prekrasnim pejzažima i ljubavlju prema prirodi i rodnom kraju.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjane Arnold Sabo, poznata enologinja Ivana Nemet ispričala je priču o vrhunskoj graševini, sorti koja u Slavoniji i Podravini daje iznimne rezultate. Predstavljene su 3 Decanter-om nagrađene graševine (Graševina Premium (PP Orahovica, Anđeo s greškom bijeli (Apolitico) i Graševina vrhunska (Podrum Vineda)), sljubljene sa tradicionalnim delicijama, program je vodio glumac Mijo Pavelko Mikeš, a da sve bude u duhu Slavonije, pobrinuo se Tamburaški sastav Čokanj.

Priča o graševini treća je po redu manifestacija ovogodišnjeg vinskog festivala Slavonija i Podravina wine not?! koja se održava u rujnu na raznim destinacijama Virovitičko-podravske županije, a organizaciju ovogodišnjeg festivala, čija je tema vinska plemićka ruta, po drugi je put uspješno organizirala Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

 

Odaberi datum pretrage:

Pretraži