HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

2.9.2021.

Projekt DaRe to Connect: Sastanak projektnih partnera

Danas, 2. rujna 2021. godine, održan je on-line sastanak partnera na projektu Podrška ekološkoj povezanosti Dunavske regije povezivanjem područja Natura 2000 duž Zelenog pojasa, akronim DaRe to Connect, DTP2-007-2.3, na kojem su sudjelovali i članovi projektnog tima iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije – Tatjana Arnold Sabo, Sanja Janković i Vladimir Juhaz.

Nakon izvješća o stanju projektnih postignuća, svaki je projektni partner iznio status svojih regionalnih projektnih aktivnosti u kojem je naglasak bio na statusu povezivanja i konceptima obnove u pilot regijama 3 – 5, uključujući pripremljene inpute za katalog planiranih mjera cijeloga područja. Predstavljen je status zajedničkih transnacionalnih smjernica te stanje izrade izvješća o kvaliteti rezultata. Potom je bilo riječi o završnoj fazi pripreme alata za primjenu GIS-a, uključujući internetski priručnik i online tečaj obuke mrežnim alatima. Posljednji dio sastanka bio je rezerviran za radni paket br. 3, odnosno izradu strateških dokumenata u vidu Transnacionalne strateške vizije i D2C deklaracije na kojima svi partneri aktivno sudjeluju.

Kako je provedba projekta na samome kraju, u preostala tri mjeseca potrebno je finalizirati sve započete aktivnosti te podvući liniju na ovoj iznimno uspješnoj suradnji 11 projektnih i 14 pridruženih partnera iz 10 zemalja dunavske regije.

 

Odaberi datum pretrage:

Pretraži