HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

20.5.2022.

Projekt EAGLE: Dvodnevna edukacija projektnog tima i lokalnih dionika

U Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima, 18. i 19. svibnja 2022. godine održana je dvodnevna edukacija projektnog tima i lokalnih dionika u sklopu projekta Poboljšanje lokalnog okoliša koji stvara pustolovine Pitomača – Pečuh - HUHR/1901/2.1.2/0109, akronima EAGLE, odobrenog u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Cilj projekta je doprinijeti razvoju turističkog potencijala regije kroz specifično vrednovanje prirodne i kulturne baštine, privući posjetitelje stavljajući vinogradarsko područje na kartu turističkih destinacija šire regije, pri čemu je ključna prekogranična suradnja s Pečuhom, a projekt na jedinstven način spaja dva područja kao zajedničku prirodnu i kulturnu baštinu.

Edukacijom u Posjetiteljskom centru Dravska priča, polaznike se nastojalo educirati kako upravljati turističkom destinacijom u području zaštićene prirode. Ravnateljica Tatjana Arnold Sabo i voditelj bioistraživačke stanice, biolog Vladimir Juhaz, prezentirali su im sve sadržaje Posjetiteljskog centra Dravska priča i način interpretacije prirode na način kako to rade djelatnici Javne ustanove.

Dodatna znanja polaznici su stekli posjetom još jednoj turističkoj destinaciji u zaštićenom području prirode Geo info centru u Voćinu. Dodatna edukacija polaznika bila je vođenje cikloturista u zaštićenom području prirode.

Odaberi datum pretrage:

Pretraži