HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

12.10.2022.

Projekt Riverside: 1. dionička radionica – osnivanje Suradničkog vijeća

Jučer, 11. listopada 2022. godine, u sklopu provedbe projekta Development and Protection of the Transboundary Biosphere Reserve Mura-Drava-Danube, akronim: Riverside, HUHR/1901/2.2.1/0122, u Posjetiteljskom centru Dravska priča održana je 1. dionička radionica (trening seminar) s ciljem osnivanja Suradničkog vijeća Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Hrvatskih voda VGO Osijek i VGI Karašica-Vučica, Hrvatskih šuma UŠP Slatina, Razvojne agencije Vidra, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije te predstavnici lokalne i regionalne samouprave.

Nakon pozdravnih riječi, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo, sudionicima radionice prezentirala je projekt Riverside, sve dosad provedene aktivnosti, kao i one koje se planiraju realizirati do kraja provedbe projekta, a član projektnog tima, Vladimir Juhaz, prezentirao je Pentalateralni Rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav. Nakon toga, članica projektnog tima, Klaudija Klaić, održala je prezentaciju Suradničko vijeće - potreba i razlozi osnivanja.

Nakon prezentacija, uslijedila je rasprava o sadašnjoj situaciji u komunikaciji i suradnji dionika na području Rezervata biosfere na području Virovitičko-podravske županije, ali i o budućim aktivnostima i većem uključivanju dionika u aktivnosti upravljanja područjem što je i smisao osnivanja Suradničkog vijeća.

Odaberi datum pretrage:

Pretraži