HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

17.11.2022.

U Dravskoj priči obilježen European Cooperation Day 2022.

Jučer, 16. studenog 2022. godine, u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u suradnji sa Virovitičko-podravskom županijom, Razvojnom agencijom Vidra i Zajedničkim tajništvom programa Mađarska-Hrvatska, u sklopu proslave događaja European Cooperation Day 2022., obilježila je Dan HU-HR prekograničnih projekata.

Pozdravnim riječima prisutnima su se obratili: ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo i Emina Kovač, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA koje su bile i moderatorice predstavljanja projekata, župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, a u nastavku se sudionicima pridružio i direktor Zajedničkog tajništva Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska, Márton Szűcs koji se po završetku predstavljanja projekata obratio okupljenima.

Projekte su predstavili:

Projekt Three Rivers=One Aim – Tatjana Arnold Sabo, JU VPŽ

Projekt B.I.R.D.S. – Aleksandra Gjogj, Razvojna agencija VTA

Projekt Tourism4All – Miroslava Bato, RA Vidra

Projekte Bee2BE i HITRoute – Sanja Lukač, Razvojna agencija VTA

Projekt HU-CRO Wine Stories II – Lana Jurkin, TZ Grad Orahovica

Projekt Preradović&Csokonai – Marinko Barčan, Općina Pitomača

Projekt EV13 Gap – Luka Sabo, TZ VPŽ

Projekt HUHR FRUIT TREES – Dino Davidović, Tehnička škola Virovitica

Projekt DRAVA EVENTS II – Berislav Androš, Općina Sopje

Projekt ART CBC – Danijela Fabric Fabijanac, POU Slatina

Projekt Riverside – Vladimir Juhaz, JU VPŽ

 

European Cooperation Day iskorišten je i za razmjenu znanja i iskustava u prezentaciji i interpretaciji prirode kao i upravljanju posjetiteljskim centrima sa kolegama iz mađarskog Nacionalnog parka Dunav – Drava, kojima su djelatnici Javne ustanove prezentirali sve sadržaje Posjetiteljskog centra Dravska priča, programe posjećivanja i način upravljanja centrom.

European Cooperation Day 2022. pokazao je da se projekti koji su provedeni kroz prekograničnu suradnju Interreg Hrvatska-Mađarska iz sektora kulturne i prirodne baštine, područja obrazovanja i poljoprivrede, kao i turizma, provode na području cijele Virovitičko-podravske županije i doprinose njezinom razvoju.

 

 

 

 

Odaberi datum pretrage:

Pretraži