HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

9.11.2022.

U Dravskoj priči održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola sa područja Virovitičko-podravske županije

Jučer, 8. studenog 2022. godine, u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima, održan je kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola sa područja Virovitičko-podravske županije.

Nakon pozdravne riječi ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjane Arnold Sabo i pročelnice za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije, Martine Bunić, djelatnice Parka prirode Papuk predstavile su projekt Plastic free generacija kojeg financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na kolegiju je bilo govora o projektu Školske sheme u koji su uključene gotovo sve osnovne i srednje škole, raspravljalo se o cijeni energenata, Festivalu domoljubnih pjesama koji će u svibnju 2023. godine organizirati HVIDR-a Virovitica uz suradnju s Glazbenom školom Jan Vlašimsky iz Virovitice, koji će se financirati sredstvima resornog ministarstva, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice te je definiran itinerer ovogodišnjih školskih natjecanja. Jedna od tema je bila besplatna prehrana u koju će od 1. siječnja iduće godine, kroz Proračun Republike Hrvatske, biti obuhvaćeni svi učenici osnovnih škola, a predložena je inicijativa da se u obilježavanje i spomen važnih obljetnica iz Domovinskog rata na ovom području uključi što veći broj učenika.

Nakon završetka kolegija, uz stručno vodstvo djelatnika Javne ustanove ravnateljima su prezentirani svi sadržaji Posjetiteljskog centra Dravska priča.

Odaberi datum pretrage:

Pretraži