HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

26.10.2022.

U Dravskoj priči održan sastanak projektnih partnera projekta Riverside

Danas, 26. listopada u Posjetiteljskom centru Dravska priča održan je sastanak projektnih partnera projekta Riverside kojem je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije vodeći projektni partner.

Na sastanku su sudjelovali članovi projektnih timova partnera, te Miroslava Bato iz Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – VIDRA, kao tehnička i stručna pomoć svim partnerima.

Nakon uvodnih pozdravnih riječi Tatjane Arnold Sabo, ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, uslijedila je prezentacija članice projektnog tima naše Javne ustanove Klaudije Klaić, više stručne suradnice za zaštićene dijelove prirode. Prezentacija o Zajedničkoj politici upravljanja očuvanjem prirode Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, njezini ciljevi i aktivnosti bili su temelj za raspravu partnera.

Vladimir Juhaz, voditelj bioistraživačke stanice i jedan od članova projektnog tima Javne ustanove, predstavio je prijedlog studijskog putovanja projektnih partnera. Studijsko putovanje predviđeno je kao jedna od projektnih aktivnosti kojom će se usvojiti nova znanja i podijeliti iskustvo s drugim prekograničnim rezervatima.

Nakon završene prezentacije i predstavljanja prijedloga, uslijedila je rasprava o preostalim projektnim aktivnostima.